Skip to content

Groeipunt Willemshoeve

Educatie & voorlichting

De Willemshoeve biedt ook onderdak aan mensen voor educatie en voorlichting. We ontwikkelen een lesprogramma voor basisschoolleerlingen over natuurinclusieve landbouw en gezond voedsel. Dit gaan we te zijner tijd via NME organisaties in Soest en Baarn gefaseerd aanbieden aan scholen. Ook stimuleren we initiatieven, samen met docenten van middelbaar onderwijs, om op het land praktijklessen te geven.

Daarnaast vinden er trainingen plaats voor zorgprofessionals over persoonsgerichte zorg voor mensen met dementie.

Voor meer informatie over educatie voor basis- en middelbare scholen kan je contact opnemen met Janet Stapelbroek janetstapelbroek@gmail.com.

Voor meer informatie over scholing voor zorgprofessionals verwijzen wij graag naar: www.studiearena.nl.

Zaalverhuur
Groeipunt Willemshoeve verhuurt ook ruimtes voor trainingen, vergaderingen, bezinning en persoonlijke ontwikkeling.

In de Willemshoeve onderga je de combinatie van historie (het gebouw dateert uit 1834) met hedendaagse voorzieningen. In 2023/2024 wordt de boerderij geheel gemoderniseerd zonder het historische karakter geweld aan te doen. Het gebouw is een gemeentelijk monument. Vanaf april 2024 zijn er verschillende ruimtes in de hoeve te huur voor externe bijeenkomsten. De afmetingen van de zalen maken grotere en kleinere bijeenkomsten mogelijk.

Buiten en toch goed bereikbaar

Boerderij de Willemshoeve ligt aan de rand van Soest maar toch erg dicht bij ‘de bewoonde wereld’. De hoeve is goed bereikbaar met openbaar vervoer, met de fiets en met de auto. Dat maakt de Willemshoeve erg geschikt als locatie voor trainingen, vergaderingen, bezinning en persoonlijke ontwikkeling.

Wat de locatie extra bijzonder maakt: bezoekers met dementie van Dagbeleving Willemshoeve, die op hetzelfde adres is gevestigd, kunnen een belangrijke rol spelen bij het bereiden en serveren van koffie, thee en een lekkere lunch. Als het even kan, gebruiken ze daarbij verse ingrediënten die van onze Herenboerderij komen.

Meer informatie over de zaalverhuur: www.groeipuntwillemshoeve.nl

groeipunt