Witlof met paprika en champignons (2 personen)
De dagen zijn weer langer en de temperaturen lopen weer op, tijd voor een lente recept! Serveer deze witlofschotel met gebakken aardappeltjes of krieltjes.
Ingrediënten
– 500 gram witlof
– 1 rode ui
– 2 rode paprika
– 150 gram champignons
– Zuivelspread met bieslook
– Geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de witlofstronkjes 5 minuten voor.
- Laat ze iets afkoelen en snijd ze vervolgens doormidden. Verwijder de harde, bittere kern en leg de witlofsschuitjes naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal.
- Snijd de ui, paprika en champignons.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de ui, paprika en champignons voor. Schep hier de zuivelspread door.
- Vul de witlofschuitjes met dit mengsel.
- Strooi de geraspte kaas erover en bak de witlofschuitjes 15 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk!